Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

PASAJI: ΠΕΡΑΝΤΖΑΔΑ ΜΕ ΜΕΖΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

H ανακαίνιση της Στοάς Σπυρομήλιου έχει προσδώσει στο αθηναϊκό κέντρο τον ευρωπαϊκό του χαρακτήρα, έναν απόηχο της μιλανέζικης Vittorio Emanuelle, με τις κομψές κυρίες που κρατούν κομψές τσάντες βγαίνοντας από κομψά μαγαζιά...


Ο καπουτσίνο στο Clemente, στα απόλυτα ίχνη του ιστορικού Brazilian, έχει ήδη συγκεντρώσει σε απαρτία τους παλιούς οπαδούς και μερικές ορδές νεοτέρων, το δε αποτέλεσμα της ανακαίνισης έχει καθησυχάσει και τους πιο άπιστους των νεωτερισμών.

Το Pasaji, από την άλλη, είναι πέρασμα• για την ακρίβεια, μεγάλη τζαμαρία με αβίαστη θέα στο πέρασμα. Κομψό, όπως επιβάλλει η επιβλητική στοά, καμωμένο από ακριβά υλικά, αριστοκρατικά ψηφιδωτά Bizazza, ενίοτε επιπλατινωμένα και άκρως εντυπωσιακά, σεμνά ξύλινα τραπεζοκαθίσματα και ύφος σοβαρό. Ωστόσο, από θέση και φύση δεν είναι το μαγαζί που θα σε τρομάξει. Είναι, αντιθέτως, αυτό που θα αγαπήσεις για όλες τις ώρες μιας... ημερήσιας πείνας. Κι εκεί που θα περίμενες όλα αυτά τα μεγαλεία να συνδυάζονται με καμιά ρόκα παρμεζάνα -στη χειρότερη- ή με υψηλή γκουρμεδολογία -στην καλύτερη περίπτωση- το Pasaji σε εκπλήσσει με την απόλυτα ελληνική του διάθεση, άκρως αναγνωρίσιμη και ευανάγνωστη, όσο ένα τηγανητό μπαρμπούνι ή ένα τηγανητό γαριδάκι, και μάλιστα σε μερίδες που ευνοούν απολύτως το comeback της τάσης «ούζο με μεζέ». Ωστόσο, το γαριδάκι, που λέγαμε, εμφανίζεται με την αιθέρια μορφή μιας τεμπούρα, το καλαμαράκι το ίδιο, τηγανισμένο σε κρούστα καλαμποκιού και λεμονόχορτου με πικάντικη σάλτσα από πάπρικα και φρέσκο κόλιανδρο. Η Νένα Ισμηρνόγλου, στην πιο ώριμη φάση της, θα σε προκαλέσει με την πρωτοτυπία της γεύσης την οποία δύσκολα θα διακρίνεις πίσω από τη σεμνή περιγραφή του καταλόγου. Κάθε πιάτο και μια πρωτόγνωρη εμπειρία• και όλες μαζί μια πρόκληση. Με άλλα λόγια, πολύ θα δυσκολευτείς να βάλεις ένα όριο στην παραγγελία.

Pasaji

Eμπορικό κέντρο City Link, Στοά Σπυρομήλιου

Tηλ.: 210-32.20.714.

Τιμή: περίπου 50 ευρώ

Τι να παραγγείλεις:

Γαριδάκι τηγανητό, καλαμάρια τηγανητά, μπέργκερ ψαριού, κεφτεδάκια, πεϊνιρλάκια, τυλιχτά σουβλάκια κεμπάπ, χταπόδι με μαραθόριζα, κουτσομούρες συριανές, κόκορα παστιτσάδα, σαρδέλες στη σχάρα με ψητές ντομάτες και σαφράν, σουτζουκάκια πολίτικα.

.

Πηγή: kathimerini

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου