Πέμπτη 29 Απριλίου 2010
ΣΟΛΩΝ: ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ, ΣΑΝ ΣΕ ΝΗΣΙ
6:43 π.μ. | Αναρτήθηκε από
Unknown |
Επεξεργασία ανάρτησης
Bράδυ Πέμπτης, δύσκολη η μέρα δουλειάς που μόλις τέλειωσε, θέλεις λίγο να αποδράσεις, ειδικά τώρα που καλοκαίριασε, να νιώσεις πιο κοντά σου τη θάλασσα.
Εμείς προτιμήσαμε τον Σόλωνα, καθώς είχαμε ακούσει καλά λόγια για την κουζίνα του και τη σχέση ποιότητας-τιμής. Μικρό μαγαζί, απλό και περιποιημένο, με λίγα προνομιακά τραπέζια στο πεζοδρόμιο, δυο βήματα από το γραφικό λιμανάκι με τις ψαρόβαρκες. Ο κατάλογός του διαθέτει θαλασσινούς μεζέδες σε αρκετά μεγάλη ποικιλία - μύδια σε διάφορες παραλλαγές, γαύρο, χταπόδι ψητό ή βραστό, οστρακοειδή, γαρίδες ψητές, τηγανητές και σαγανάκι, μακαρονάδες με θαλασσινά, διάφορες σαλάτες και φυσικά ό,τι φρέσκο ψάρι φέρει το καΐκι απ' την Αίγινα. Βάλαμε ούζο στα ποτήρια και ξεκινήσαμε να τσιμπολογάμε ψιλές γαριδούλες στο τηγάνι, κυδώνια, χταποδάκι ξιδάτο, ταραμοσαλάτα και μια δροσερή πράσινη σαλάτα με γαύρο μαρινάτο και κάππαρη, μέχρι να τηγανιστούν και οι κουτσομούρες που παραγγείλαμε.
Αν εξαιρέσουμε τη σαλάτα, που ήταν υπερβολικά αλμυρή μάλλον λόγω του παντρέματος του γαύρου με μεγάλη ποσότητα κάππαρης, τα υπόλοιπα που δοκιμάσαμε ήταν ικανοποιητικά σε γεύση και ποιότητα. Τα κυδώνια ολοζώντανα, οι γαριδούλες τραγανές και καλοτηγανισμένες όπως και οι κουτσομούρες, η ταραμοσαλάτα σπιτική, τα χταπόδι μαλακό και ζουμερό. Για να γλυκαθούμε μετά τη «θαλασσοφαγία» διαλέξαμε ένα σουφλέ σοκολάτας που δεν θα λέγαμε ότι είναι το δυνατό χαρτί του Σόλωνα. Ισως ένα πιο απλό επιδόρπιο να ταίριαζε καλύτερα στα μέτρα και το ύφος της κουζίνας.
Να σημειώσουμε ότι για τους αμετανόητους κρεοφάγους υπάρχουν κάποιες επιλογές τις οποίες θα δοκιμάσουμε στην επόμενη επίσκεψή μας. Οσο για τις τιμές, είναι καλές και μετρημένες με βάση αυτό που σου προσφέρουν.
Σόλων
Ακτή Θεμιστοκλέους 284, Πειραιάς
Tηλ.: 210-45.12.340
Τιμή: 20 - 25 ευρώ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου