Τετάρτη 28 Απριλίου 2010
EΡΧΟΝΤΑΙ COSTELLO-KRALL-JETHRO TULL
11:36 π.μ. | Αναρτήθηκε από
Unknown |
Επεξεργασία ανάρτησης
Στην Ελλάδα έρχεται για συναυλίες το ζεύγος Elvis Costello-Diana Krall. Οι δύο γνωστοί καλλιτέχνες εγκαινιάζουν ένα νέο θέατρο στο Terravibe της Μαλακάσας στις 3 και 4 Ιουλίου.
Στο ίδιο μέρος, θα εμφανιστούν οι Jethro Tull, στις 19 Ιουλίου.
Ο Costello θα εμφανιστεί στη Μαλακάσα με το συγκρότημα Sugarcanes το Σάββατο 3 Ιουλίου.
Στις αποσκευές τους φέρνουν μουσικές από το νέο τους άλμπουμ «Secret, Profane and Sugarcane-ce».
Την ίδια ημέρα, η σύντροφός του Diana Krall θα εμφανιστεί στο Θέατρο Γης Θεσσαλονίκης με τη μαγευτική τζαζ μουσική της.
Στο ίδιο μέρος, θα εμφανιστούν οι Jethro Tull, στις 19 Ιουλίου.
Ο Costello θα εμφανιστεί στη Μαλακάσα με το συγκρότημα Sugarcanes το Σάββατο 3 Ιουλίου.
Στις αποσκευές τους φέρνουν μουσικές από το νέο τους άλμπουμ «Secret, Profane and Sugarcane-ce».
Την ίδια ημέρα, η σύντροφός του Diana Krall θα εμφανιστεί στο Θέατρο Γης Θεσσαλονίκης με τη μαγευτική τζαζ μουσική της.
Ελευθέριος Βενιζέλος: Φωτογραφική έκθεση "Ταξιδεύοντας με τις Θαλάσσιες Χελώνες στη Μεσόγειο"
10:24 π.μ. | Αναρτήθηκε από
Unknown |
Επεξεργασία ανάρτησης
Φωτογραφική έκθεση "Ταξιδεύοντας με τις Θαλάσσιες Χελώνες στη Μεσόγειο" θα λαμβάνει χώρα από τη Δευτέρα 3 Μαΐου και για τέσσερις μήνες στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", με αφορμή το Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας. Πρόκειται για μια περιήγηση στη συναρπαστική υποθαλάσσια βιοποικιλότητα της Μεσογείου, που η προστασία της αποτελεί τον κύριο σκοπό του MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλασσίων Χελωνών).
Νέα Υόρκη, Σικάγο και Βοστώνη οι πιο ευχάριστες πόλεις των ΗΠΑ
10:20 π.μ. | Αναρτήθηκε από
Unknown |
Επεξεργασία ανάρτησης
Η Νέα Υόρκη, το Σικάγο και η Βοστώνη χαρακτηρίστηκαν οι πιο κεφάτες πόλεις στις ΗΠΑ ξεπερνώντας κατά πολύ το Λος Άντζελες και το Σαν Φραντσίσκο.
Μερικές προτάσεις για νόστιμα και οικονομικά μαγειρέματα
10:03 π.μ. | Αναρτήθηκε από
Unknown |
Επεξεργασία ανάρτησης
Στον αντίποδα της υψηλής γαλλικής κουζίνας, οι Ιταλοί κατάφεραν να «χτίσουν» τη γαστρονομική τους ταυτότητα πάνω στις αρχές της cucina povera, δηλαδή της μαγειρικής με ταπεινά αλλά εκλεκτά υλικά. Δεν είναι όμως ο μοναδικός λαός τον οποίο η ένδεια ώθησε σε γευστικούς, δημιουργικούς συνδυασμούς με υλικά που παρήγε ο κάθε τόπος λαχανικά στα πεδινά, ψάρια στα νησιά, χόρτα στα ορεινά.
Αξιόλογο το Video Clip του “Opa”
9:32 π.μ. | Αναρτήθηκε από
Unknown |
Επεξεργασία ανάρτησης
ΩΡΑΙΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
Καθόλου άσχημο δεν φαίνεται να είναι το βίντεο κλιπ του τραγουδιού “Opa” του Γιώργου Αλκαίου που θα μας εκπροσωπήσει στην φετινή Eurovision. Ο τραγουδιστής δεν ακολούθησε την πρόταση της ΕΡΤ να βγάλει κλιπ με σκηνές από τον τελικό της Ελλάδα και πλήρωσε από την τσέπη του για να διαγωνιστεί η Ελλάδα μ’ ένα αξιοπρεπές μουσικό βίντεο στο ευρωπαϊκό πανηγυράκι.
Καθόλου άσχημο δεν φαίνεται να είναι το βίντεο κλιπ του τραγουδιού “Opa” του Γιώργου Αλκαίου που θα μας εκπροσωπήσει στην φετινή Eurovision. Ο τραγουδιστής δεν ακολούθησε την πρόταση της ΕΡΤ να βγάλει κλιπ με σκηνές από τον τελικό της Ελλάδα και πλήρωσε από την τσέπη του για να διαγωνιστεί η Ελλάδα μ’ ένα αξιοπρεπές μουσικό βίντεο στο ευρωπαϊκό πανηγυράκι.
Μανώλης Λιδάκης
9:17 π.μ. | Αναρτήθηκε από
Unknown |
Επεξεργασία ανάρτησης
Στο Ζυγό από την Παρασκευή 16 Απριλίου για λίγες παραστάσεις
Πέρασε ήδη μία εικοσαετία που ο Μανώλης Λιδάκης βολτάρει στην ελληνική δισκογραφία ερμηνεύοντας με αξέχαστο τρόπο τραγούδια που οριοθέτησαν εποχές κι έγιναν σύνθημα και κώδικας επικοινωνίας.ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ
9:07 π.μ. | Αναρτήθηκε από
Unknown |
Επεξεργασία ανάρτησης
Πέτρα και θάλασσα
Λαμπρές καστροπολιτείες του παρελθόντος, σπηλιές, καταφύγια, γερακοφωλιές, πέτρινα μονοπάτια, γαλανές παραλίες, δόξα και υπερηφάνεια, θρύλοι για στοιχειά και νεραϊδογέννητους, ιστορίες για κουρσέματα, επαναστάσεις, γδικιωμούς… Λακωνικά, αυτή είναι η Μάνη.
ΟΥΖΕΡΙ «ΑΔΑΛΑΚΗΣ»: ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΛΟΝΙΟΥ
8:58 π.μ. | Αναρτήθηκε από
Unknown |
Επεξεργασία ανάρτησης
Tο ιδιόρρυθμο μαγαζί του Σωτήρη Αδαλάκη στη Θεσσαλονίκη είναι το τελευταίο μέρος στο οποίο θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον κρίνοντας εξ όψεως, να δοκιμάσει πρωτόγνωρα δημιουργικά και εκλεπτυσμένα πιάτα.
ΟΥΖΕΡΙ ΑΙΓΑΙΟΝ: ΤΙΜΙΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑ
8:48 π.μ. | Αναρτήθηκε από
Unknown |
Επεξεργασία ανάρτησης
ΕΝΑ ΟΥΖΕΡΙ ΣΤΗΝ EΛΕΥΣΙΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ
Tην Ελευσίνα την ερωτευτήκαμε με την «Αγέλαστο Πέτρα» του Φίλιππου Κουτσαφτή. Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα (χάρη στην Αττική Οδό), έχει χαμηλά σπιτάκια και γλυκούς ανθρώπους. Mια διαφορετική κλίμακα που κατευνάζει τον επισκέπτη. Εκτός από τον περίφημο αρχαιολογικό της χώρο, υπάρχει, άλλος ένας καλός λόγος για να τη χαιρόμαστε συχνά: το ουζερί Αιγαίον, σε ένα μικρό πεζόδρομο της οδού Αισχύλου. Μικρό, νοικοκυρεμένο, πεντακάθαρο.
Tην Ελευσίνα την ερωτευτήκαμε με την «Αγέλαστο Πέτρα» του Φίλιππου Κουτσαφτή. Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα (χάρη στην Αττική Οδό), έχει χαμηλά σπιτάκια και γλυκούς ανθρώπους. Mια διαφορετική κλίμακα που κατευνάζει τον επισκέπτη. Εκτός από τον περίφημο αρχαιολογικό της χώρο, υπάρχει, άλλος ένας καλός λόγος για να τη χαιρόμαστε συχνά: το ουζερί Αιγαίον, σε ένα μικρό πεζόδρομο της οδού Αισχύλου. Μικρό, νοικοκυρεμένο, πεντακάθαρο.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)