Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΨΗΤΟ!

Eπισκεφθήκαμε, δοκιμάσαμε και προτείνουμε «σπεσιαλίστες» του κρέατος σε Αθήνα και πέριξ



Βαλεντίνα

Το μενού της ρωσικής ταβέρνας «Βαλεντίνα» δεν έχει ως κύριο συστατικό το κρέας. Εκεί όμως έχουμε φάει εξαιρετικά σουβλάκια από χοιρινό και αρνί, που λιώνουν στο στόμα από το πολύωρο μαρινάρισμα και δεν έχουν καθόλου λίπος. Από κοντά μπορείτε να δοκιμάσετε και την ωραία καροτοσαλάτα, το πιλάφι και τα ρώσικα ζυμαρικά. M.Π.

Λυκούργου 235, Καλλιθέα,

τηλ.: 210-94.31.871

Διαγώνιος

Στο Κολωνάκι, σ' ένα φωτεινό και καλόγουστο χώρο, η «Διαγώνιος στην Λυκαβηττού» συνεχίζει μια παράδοση που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια με τη Διαγώνιο στην Παύλου Μελά της Θεσσαλονίκης. Σουξέ, ο ζουμερός και λεπτοκομμένος χοιρινός γύρος που ετοιμάζει κάθε μέρα ο κρεοπώλης του μαγαζιού. Από κοντά και τα νοστιμότατα σουτζουκάκια, η σκορδάτη και καπνισμένη μελιτζανοσαλάτα, και το υπέροχο καζάν ντιπί, που απλώς δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα! Γ.Ε.

Λυκαβηττού 14, Κολωνάκι, 210-36.17.821

Ελαίας γη

Παραδοσιακά, μαγειρευτά και άλλα και νοστιμιές από τον ξυλόφουρνο σε έναν σοφιστικέ χώρο στην Πολιτεία. Και όπως υποδηλώνει και το όνομα του εστιατορίου, τα πάντα μαγειρεύονται με καλής ποιότητας ελαιόλαδο. Μια σίγουρη επιλογή στα βόρεια προάστια. Το εστιατόριο διαθέτει και δύο αίθουσες παρουσιάσεων και προβολών για επαγγελματικές συναντήσεις. A.Ρ.

Ολυμπιονικών 4, Πολιτεία,

τηλ.: 210-62.00.005

Θανάσης

Στην καλοκουρδισμένη θεριζο…τουριστική μηχανή στο Μοναστηράκι, προσερχόμεθα όλοι, επισκέπτες και ντόπιοι, φοιτητές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, έχοντες, κατέχοντες και μη έχοντες για να χαζέψουμε την κίνηση, να χαθούμε απέναντι στα πηγμένα στενά του Ψυρρή (να θυμηθούμε τις παλιές καλές μέρες), για βόλτα αλλά και για την καθιερωμένη, μια στο τόσο, value for money σουβλακοφαγία. Από τις επιλογές που υπάρχουν στην περιοχή, προτιμώ τον Θανάση, γιατί έχει τα πιο ζουμερά και νόστιμα κεμπάπ της περιοχής. Τελεία και παύλα. A.Ρ.

Μητροπόλεως 69, Μοναστηράκι, τηλ.: 210-32.44.705

Μάσα

Οι καλοφαγάδες τη γνωρίζουν διότι είναι κλασικό στέκι. Η ταβέρνα «Μάσα» στην Καισαριανή έχει και κάποια θαλασσινά (το ζητάει η παράδοση της περιοχής), φημίζεται όμως για τα κρεατικά της στα κάρβουνα. Θα σας θυμίσει κάτι από τις παλιές καλές εποχές. M.Π.

Εθν. Αντιστάσεως 240, Καισαριανή, τηλ.: 210-72.36.177

Πράσινος λόφος

Ονομα και πράγμα το καινούργιο πρότζεκτ του πολυμήχανου Γιάννη Μπαξεβάνη, αφού βρίσκεται πάνω στον κατάφυτο λόφο Τρουμπάρι στον Αλιμο. Ο χώρος είναι φωτεινός, ανάλαφρος, με ζωηρά χρώματα και λουλουδάτα μοτίβα να σου κλείνουν το μάτι και να σου ανεβάζουν τη διάθεση. Στο τραπέζι σου αρχικά θα προσγειωθούν μπολάκια με ορεκτικά και συνοδευτικά της μεγάλης πίτας που έρχεται στη συνέχεια με τους χειροποίητους γύρους, ενώ κάνε λίγο κράτει γιατί πιο μετά -ναι έχει και συνέχεια- καταφτάνουν οι μοσχοβολιστές σουβλιστές νοστιμιές, όλα αυτά στην φιξ τιμή των 20 ευρώ ανά άτομο - χώρια τα κρασιά και τα επιδόρπια. Χαμηλού κόστους υψηλής ποιότητας κρεολιχουδιές από τα χέρια ενός γκραν σεφ. Με άλλα λόγια: το σουβλάκι όπως θα έπρεπε να είναι. A.Ρ.

Λόφος Τρουμπάρι, Αλιμος,

τηλ.: 210-99.13.811

Τηλέμαχος

Ο Τηλέμαχος, παππούς των σημερινών ιδιοκτητών, ήταν ένας πρωτοπόρος κρεοπώλης που έμαθε την Κηφισιά να ξεχωρίζει και να προτιμά το καλό κρέας. Και επειδή το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, η παράδοση συνεχίζεται στα δύο εστιατόρια της Κηφισιάς, που ξέρουν από… καλό κρέας. Σταβλίσιες, κοντοσούβλι, αρνάκι και γουρονόπουλο σούβλας, αρνίσια παϊδάκια, εκλεκτά μαγειρευτά, πίτες, ορεκτικά ζεστά και κρύα, σας δίνουν άφθονες επιλογές. Must, οι χειροποίητες πατάτες, τηγανισμένες σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Γ.Ε.

Τηλέμαχος, Φραγκοπούλου 19 - K. Κηφισιά

Τηλ.: 210-80.74.015

Τηλέμαχος Barbeque Club, Φραγκοπούλου 22 και Μ. Μπότσαρη, τηλ.: 210-80.76.680

Βar B. Q.

Εντυπωσιακό ντεκόρ και ουσία μαζί, από τον γνωστό σεφ Aρη Τσανακλίδη, στο καινούργιο στέκι της Νέας Σμύρνης Bar B.Q. Δοκιμάστε τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα ορεκτικά -κεφτεδάκια, λουκάνικα, τάκος- και τις λαχταριστές τηγανητές πατάτες με φέτα και ρίγανη, και επιδοθείτε στην κρεοφαγία με χοιρινά φιλετάκια στο γουόκ, ζουμερές πανσέτες, παϊδάκια κοτόπουλο, σουβλάκια από μοσχαρίσια γάλακτος με μέλι, ψαρονέφρι με σοταρισμένο σπανάκι, και οπωσδήποτε μοσχαρίσια limousan. Γ.Ε.

Ελευθερίου Βενιζέλου 46,

Ν. Σμύρνη, τηλ.: 210-93.19.675

Butcher shop

Στην αρχή ήταν οι Σαρδέλες. Υστερα άνοιξε ακριβώς δίπλα το αδελφάκι τους, που ήταν αφιερωμένο στο κρέας. Το Butcher Shop σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους στο Γκάζι, έχει στον κατάλογό του όλα τα μεζεδάκια και τα πιάτα που αγαπούν οι εραστές του κρέατος. Και, βέβαια, τα κατάλληλα συνοδευτικά. Σπουδαίες οι πατάτες του και εξαιρετική η ποιότητα ψησίματος όλων των κρεάτων (της μεγάλης αργεντίνικης σχολής μαθητές). M.Π.

Περσεφόνης 19, Γκάζι,

τηλ.: 210-34.13.440

GB Corner

Στην ιστορικότερη γωνιά των Αθηνών, περικυκλωμένοι από το υπέρκομψο art deco σκηνικό, θα γευτείτε καλή μεσογειακή κουζίνα αλλά και γκριλαριστές νοστιμιές με τα πλέον εκλεκτά κρέατα που κυκλοφορούν σε χώρο μαζικής εστίασης. Φιλέτα, t-bone και rib-eye με τηγανητές πατάτες, αλλά και το πολύ καλό και ζουμερότατο hamburger, μεταξύ άλλων. Καθίστε αναπαυτικά στους δερμάτινους καναπέδες, αφεθείτε στα καλά χέρια του ευγενικότατου σέρβις και απολαύστε την εκλεπτυσμένη αλλά ουχί αποξενωτική ατμόσφαιρα της πιο διαχρονικής brasserie της πόλης.A.Ρ.

Ξενοδοχείο Grande Bretagne, Πλατεία Συντάγματος,

τηλ.: 210-33.30.750

Kitchen Bar

Μαζικοί, μέγκα χώροι εστίασης στη Μαρίνα Ζέας, στη Μαρίνα Αλίμου και στο Χαλάνδρι με γεύσεις της μοδός. Εχω πετύχει, όμως, μέρα χωρίς πανικό από την προσανατολισμένη στην café πλευρά του εστιατορίου πελατεία κι έχω απολαύσει εν ηρεμία ορεκτικά, σαλάτες, μπέργκερ, όλα στην εντέλεια καμωμένα. Οι αμετανόητοι κρεοφάγοι θα παραγγείλετε οπωσδήποτε από την κάρτα Flavors of fire, ήτοι μπάρμπεκιου α λα αμερικάνα διά χειρός των πάντα καλών Αρη Τσανακλίδη, Μιχάλη Τζιέρα, Μιχάλη Φανερωμένου που επιμελούνται την κουζίνα στα… κουζινομπάρ. A.Ρ.

Κ. Βάρναλη 6, Χαλάνδρι,

τηλ.: 210-68.92.015, Λ. Ποσειδώνος 3, Καλαμάκι, τηλ.: 210-98.12.004, Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, τηλ.: 210-45.22.338

Meating

Τα αρνίσια παϊδάκια μεγέθους baby αλλά μεγάλης νοστιμιάς, το λαχταριστό T-bone steak και ο πικάντικος γύρος είναι τα δυνατά χαρτιά του Μeating. Προσθέστε τις δροσερές σαλάτες, τα μερακλίδικα ορεκτικά, τις τεραστίων διαστάσεων μερίδες, το φιλικό σέρβις και το ευχάριστο περιβάλλον και έχετε ένα από τα καλύτερα «Meating Points» της Αττικής. Γ.Ε.

Πλ. Eλευθερωτών 4, κεντρική πλατεία Xαλανδρίου,

210-68.00.339, 210-68.12.181

Vosporos

«Θέλω να πιω όλο τον Βόσπορο» θα αναφωνήσεις αν δοκιμάσεις κάτι από τις πικάντικες νοστιμιές του πιο κλασικού σημείου συνάντησης για τους κρεολάγνους Πειραιώτες και όχι μόνο. Στην καρδιά του Μικρολίμανου, με θέα τη θάλασσα, δεν θα ζηλέψεις τις διπλανές θαλασσοταβέρνες αν έχεις δοκιμάσει έστω και μια φορά τις τεράστιες μερίδες του μαγαζιού κι έχεις πάρει και για το σπίτι ό,τι περίσσεψε, σε περιποιημένο αμπαλάζ. Πάρτε τη συμβουλή μας στα σοβαρά: μην υποκύψετε στις άπειρες γευστικές σειρήνες του μενού και παραγγείλετε πολλά. Κάθε μερίδα αξίζει για δύο και στο τέλος δεν θα έχετε τι να τα κάνετε. Θα σας το πουν και τα ευγενικά γκαρσόνια, άλλωστε. A.Ρ.

Ακτή Κουμουνδούρου 20,

Μικρολίμανο, Πειραιάς,

τηλ.: 210-41.27.324

Πηγή: kathimerini

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου